04/2015: http://satanen.satakuntaliitto.fi/satanen.aspxtaso=2&id=1095

Kaikki artikkelit

Maakuntajohtaja: Käänne parempaan
Merikarvia edustettuna merimetsotyöryhmässä
Satakuntalaista ympäristöntutkimusta edistämässä
Katsaus rahoituksiin
Satahima - Kohti hiilineutraalia Satakuntaa
Satakuntalaine ehtoo ilahdutti
Saku Vähäsantanen aloitti Satakuntaliitossa
Europe Direct: uusi tuensaajien opas
Satakunnan markkinointi 2015 ja 2016
Satakunta mukana GoExpossa 4. – 6.3.2016
Aulauudistus
Virasto suljettu 28. – 31.12.2015

 

Lehtiarkisto

02/2019
01/2019
04/2018
03/2018
02/2018

Näytä kaikki lehdet

Maakuntajohtaja: Käänne parempaan

Suomi saa vihdoin kansanvaltaisen aluehallinnon, jonka perustuslain 121. pykälän neljäs momentti mahdollistaa. Ratkaisu on oikea, ja se tarjoaa alueille ja alueiden asukkaille mahdollisuuden kehittää omalle seudulle parhaat ja sopivimmat ratkaisut. Olemme tekemässä suurta historiallista uudistusta ja samalla siirtymässä kohti eurooppalaista julkista hallintoa, jossa toimitaan kolmella tasolla: kunnissa, alueilla ja valtion tasolla. Käsillä on todellinen mahdollisuus tehdä Suomesta vahvojen, menestyvien maakuntien Suomi. Sijainnin ja elinkeinorakenteen ansiosta Satakunnalla on mahdollisuus olla niistä yksi.

Lisääntyvää valtaa seuraa lisääntyvä vastuu. Ratkaisevaa on johtaminen, innostus ja motivaatio. Ja ennen muuta: ratkaisevaa on aito ja rehti yhteistyö Satakunnan kuntien välillä. Paljon työtä on edessä niin valtion kuin alueiden tasolla. Siksi valmistelun aloittamisen aika on nyt.
 
On aika etsiä parhaita käytäntöjä niin koko maan kuin myös Satakunnan mitassa itsehallinnon ja sosiaali- ja terveyspalveluiden toteutuksesta Pohjoismaiden ohella myös muualta Euroopasta. Muiden kokemuksista oppia ottaen tehdään sitten oma, suomalainen ja satakuntalainen malli.

Nyt on muutoksen aika. Käsillä on käänne parempaan. Tartutaan siihen tosissaan.Lisää aiheestaJoulun rauhaa ja hyvää uutta vuotta 2016!

Pertti Rajala
Maakuntajohtaja
 
Sivuston toteutus: Hypermedia Oy 2009